Velg en side

Gartneriet på Torvet

Vi har tatt gartneriet med oss til Arendal
 

Les om vår "innovasjonsreise"

Her skriver vi om hvordan Bygartneriet er blitt til, om personene, samarbeidspartnerne og litt om teknologien

Ti-tusener av planter i Bygartneriet

Hvordan dyrker vi i Bygartneriet
I Bygartneriet vil vi dyrke ti-tusner av salater og krydderplanter i løpet av et år. Produskjonen skjer ved næringstilsatt vann som resirkuleres i systemet (se Panonic Biosystems). Lys tilføres i form av avanserte LED-lamper, som gir det samme lyset som solen. Lampene innstilles etter plantenes vekstfase. Vi høster hver 5. uke hele året gjennom. Vi bruker ikke jord, bitte lite vann, ikke kunstgjødsel eller sprøytemidler. Transporten er fra oss til deg.

Kundene til gartneriet
Vi selgere varene våre fra Bygartneriet til det profesjonelle markedet (HORECA), som kafeer, restauranter og storkjøkken – eller til dagligvarebutikker på Sørlandet.

Kundene i butikken
Du kan også komme innom oss. Her kan du handle med deg det vi selv produserer for det grønne kjøkken – og ellers mye lekkert og godt og økologisk – fra Sørlandet, fra rundt om i Norge og fra Verden. Omsommeren vil vi ha grønnsaksboder på utsiden, mot Torvet.

Alt til Hjemmedyrkere
I butikken har vi også alt det du trenger for å starte  egen hjemmedyrking. Bruk av den samme teknologien som vi benytter, fra fine frø til dyrkingssystemer hvor miljøavlesning  gjøres med smart-telefonen din! Hjemmedyrkere kan også handle i nettbutikken vår.

 
Bygartneriet er etablert av Panponic Biosystems AS. Dette selskapet har utviklet foretningsmodellen og tilrettelagt de tekniske løsningene for vår Urbane Gårdsbutikk. Selskapet samarbeider med Universitetet i Agder, Norsk Institutt for Bioøkonomi avd. Landvik og andre FOU-miljøer for å optimalisere det vannbaserte vekstsystemet.  I Bygartneriet krysser vi miljøbevissthet, teknologisk utvikling og behovet for Levende Lokaler i etablerte by-, bydels- eller bygdesentrum. Integrasjon av produskjon, salgs- og handelsvirksomhet gir flere ben å stå på for de som ønsker å starte en levebrødsvirksomhet innenfor markedet «Urban Farming».
Share This